Nepečené sušienky s jarnou cibuľkou

Nedávno som sa rozprávala s kamarátkou, ktorá sa mi posťažovala, že kvôli mojim receptom priberá. Sľúbila som, že sa polepším a najbližšie si dáme niečo diétne. Tajuplne som naznačovala, že pôjde hlavne o jarnú cibuľku, že to bude super zdravé a superdiétne. Popravde, chcela som sa podeliť o recept na brusnicové sušienky, ale sľub je sľub. Tak poďme teda piecť, teda vlastne nepiecť nepečené sušienky.

Na nepečené sušienky budete potrebovať:

  • 6 – 8 jarných cibuliek
  • 200 g mandlí, namočených cez noc v studenej vode
  • 250 g slnečnicových semienok, namočených cez noc v studenej vode
  • 400 g pohánkových krúp, namočených cez noc v studenej vode
  • Soľ

Môžete použiť aj iné množstvá, napríklad ja niekedy namiešam po 200 g z mandlí, slnečnicových semienok a pohánky. Podstatné je to namáčanie a mixovanie. A namiesto jarnej cibuľky môžete použiť aj pažítku.

 Postup pri nepečení:

  • Zlejeme vodu zo slnečnicových semienok, ¾ z nich rozmixujeme do hladka.
  • Vylejeme do misky, kde budeme zmes miešať.
  • Aj z pohánky zlejeme vodu a rozmixujeme. Ak treba, pridáme trochu vody.
  • Rozmixovanú pohanku vylejeme do misky ku rozmixovanej slnečnici, ale ¼ zmesi necháme v mixéri. Do mixéru s pohánkou pridáme zvyšné slnečnicové semienka, soľ, prepláchnuté mandle.
  • Vylejeme do misky, kde ešte pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, ochutnáme a dochutíme.
  • Na papier na pečenie navrstvíme placky tenké približne 0,3 cm a sušíme pri teplote do 50°C koľko treba, hotovo by malo byť do 12 – 14 hodín. Potom krekry otočíme, odstránime papier a dosušíme. Uchovávame v suchu.

Ako tieto sušienky chutili? Dali sa, ako hovorí môj muž. V našom internom hodnotení je to tak na tri mínus. Aj pre mňa boli trošku fádne, odporúčam experimentovať s korením, a možno aj farbou. Takže kurkuma, rímska rasca, chilli, sézam – do práce! 


Novinky Spoza plota

Chcete viac takýchto článkov alebo receptov? Stačí sa prihlásiť na odber Noviniek a budete dostávať pravidelné sezónne recepty e-mailom! V novinkách nájdete recepty zo sezónnych surovín, gurmánske tipy na víno, a súhrny aktuálne publikovaných článkov na blogu Spoza plota. Jednoducho vám nič neutečie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.