Vegánske raw sušienky s jarnou cibuľkou

Čas čítania: 2 min.

Nedávno som sa rozprávala s kamarátkou, ktorá sa mi posťažovala, že kvôli mojim receptom priberá. Sľúbila som, že sa polepším a najbližšie si dáme niečo diétne. Tajuplne som naznačovala, že pôjde hlavne o jarnú cibuľku, že to bude super zdravé a superdiétne. Popravde, chcela som sa podeliť o recept na brusnicové sušienky, ale sľub je sľub. Tak poďme teda piecť, teda vlastne nepiecť.

Na nepečené sušienky budete potrebovať:

  • 6 – 8 jarných cibuliek
  • 200 g mandlí, namočených cez noc v studenej vode
  • 250 g slnečnicových semienok, namočených cez noc v studenej vode
  • 400 g pohánkových krúp, namočených cez noc v studenej vode
  • Soľ

 Postup pri nepečení:

  • Zlejeme vodu zo slnečnicových semienok, ¾ z nich rozmixujeme do hladka.
  • Vylejeme do misky, kde budeme zmes miešať.
  • Aj z pohánky zlejeme vodu a rozmixujeme. Ak treba, pridáme trochu vody.
  • Rozmixovanú pohanku vylejeme do misky ku rozmixovanej slnečnici, ale ¼ zmesi necháme v mixéri. Do mixéru s pohánkou pridáme zvyšné slnečnicové semienka, soľ, prepláchnuté mandle.
  • Vylejeme do misky, kde ešte pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, ochutnáme a dochutíme.
  • Na papier na pečenie navrstvíme placky hrubé 0,5 cm a sušíme pri 42 °C 12 – 14 hodín. Potom krekry otočíme, odstránime papier a dosušíme. Uchovávame v suchu.

Prvýkrát som ich robila po mojom veľmi blízkom stretnutí s plameňom z piecky, keď som ju pár dní s rešpektom obchádzala. Veľmi rýchlo som však prišla na to, že život bez varenia a pečenia nie je nič pre mňa, a tak som svoj strach radšej rýchlo prekonala.

Ako tieto sušienky chutili? Dali sa, ako hovorí môj muž. Ale je pravda, že som ich robila len raz, predsa len, niet nad misu riadne upečeného mäsa a koláčov.




Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *